Posted by on feb 13, 2014 in Nieuws | 0 comments

Bendertechniek heeft een samenwerking met EOS voor de verkoop van metaal en kunststof “additive manufacturing”machines.

De leverancier EOS GmbH behoort tot de absolute wereldtop op het gebied van “additive manufacturing” – ook wel 3D-printing genoemd- en is producent van zowel machines voor de opbouw van metalen als voor kunststoffen. Het snel groeiende EOS investeert zwaar in de ontwikkeling van haar machines maar ook in de bijbehorende software en materialen.
Onlangs heeft Bendertechniek met Mundo 3D Dental een overeenkomst gesloten voor de levering van een EOSINT M 270 voor dentale toepassingen. Deze machine zal te bewonderen zijn op de Techni-Show in Utrecht, Hal 12, stand nummer 12.C010.

EOS 3D printer

De EOSINT M 270 heeft een bouwvolume van 250x250x215 mm en kan werken met opbouwlagen van 20 micron. De 200 W fiber laser haalt nauwkeurigheden van +/- 20 micron. Dankzij de gecontroleerde materiaalfusie worden homogene protheses vervaardigd met een constante hoge kwaliteit voor de dentale markt.
Bendertechniek zet met de levering van deze machine een belangrijke stap naar de toekomst met deze nieuwe en snel groeiende technologie.

Voor meer informatie kunt u altijd een bezoek brengen aan de website van de firma EOS GmbH.