Bendertechniek veenendaal bedrijf pandBendertechniek is sinds 1966 succesvol actief als leverancier van machines voor de metaal- en kunststofverwerkende industrie in Nederland en sinds 2002 ook in België. Dit succes is mede te danken aan onze grote servicedienst, die met vele jaren ervaring garant staat voor het installeren, servicen en onderhouden van de door ons geleverde machines. Dit zijn er inmiddels meer dan 3.500, waarvan meer dan de helft CNC gestuurd is. Het leveringsprogramma bestaat uit een breed pakket draai-,frees- en slijpmachines van gerenommeerde producenten uit Europa en Azië.

 

Al met al vertegenwoordigen wij zo’n 16 vooraanstaande fabrikanten, waarvan de meesten al meer dan 35 jaar. Door de snelle technische ontwikkelingen op machinegebied en de vraag naar andere producten en toepassingsmogelijkheden komt er nog wel eens een fabrikant bij in ons leveringsprogramma.

De techniek staat nu eenmaal niet stil. In onze showroom van 1.500 m2 staan meestal zo’n 25, voornamelijk CNC gestuurde, machines permanent opgesteld om bekeken of gedemonstreerd te worden. U bent van harte welkom in ons pand in Veenendaal!

 

Personeel

Bij Bendertechniek zijn meer dan 30 medewerkers dagelijks werkzaam om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen.

 

 

 

 

 

De volgende afdelingen stellen wij gaarne aan u voor:

Directie

De directie wordt gevormd door Jeroen en Gijs Bender, die het bedrijf in 1992 hebben overgenomen van hun ouders. Beiden zijn meer dan 20 jaar actief binnen de onderneming.

 

 

 

 

 

Afdeling verkoop

De afdeling verkoop bestaat uit 6 medewerkers, waarvan 2 in de binnendienst en 4 in de buitendienst. In de binnendienst worden de offertes opgesteld en bestaan er contacten tussen klanten en leveranciers over een veelheid van zaken.

De buitendienst is regionaal ingedeeld. Ons verkoopteam kan u op de hoogte brengen van de vele mogelijkheden op het gebied van de verspanende machines en samen met u de juiste machine selecteren voor uw toekomstige verspaningswensen.

 

Ons buitendienst verkoopteam bestaat uit de volgende personen:

 

Buitendienst verkoop:

Patrick Vaessen

 

Patrick Vaessen
Sales manager voor België

Jos Diepman

 

Jos Diepman
Area sales manager voor Midden en Noord-Oost Nederland

Ed Dekkers Bendertechniek Veenendaal

 

Ed Dekkers
Area sales manager voor Noord-West en Midden Nederland

 

 

Henny ten Pas
Area sales manager voor Additive Manufacturing Equipment & Supplies

 

 

Afdeling Service

De service afdeling van Bendertechniek bestaat uit 21 personen, die voor u klaar staan om uw machine in bedrijf te stellen of om storingen zo snel mogelijk te verhelpen. Op kantoor zijn meestal onze service manager Dick Hol en onze 2 service planners Mathijs Stout en John Roest, die tevens de begeleiding van nieuwe projecten verzorgen. In de buitendienst hebben wij 15 servicemonteurs, die zich in de loop der jaren hebben ontwikkeld tot specialisten. Onze servicedienst kan op uw verzoek de technische levensduur van uw apparatuur aanmerkelijk verlengen door consequent periodiek preventief onderhoud uit te voeren. Onze monteurs zijn uitgerust met modern gereedschap en nauwkeurige meetinstrumenten, waaronder laserapparatuur en Ballbar. Ook worden onze monteurs met enige regelmaat geschoold en zijn bekend met de laatste stand der techniek binnen hun vakgebied. Via ons ERP systeem kunnen monteurs de voor u noodzakelijke informatie opvragen en zijn zo in staat op een snelle adequate manier te handelen.


Werkplaats 

werkplaats magazijn bendertechniek veenendaalBendertechniek Veenendaal heeft de beschikking over een werkplaats en een ruime moderne opslaghal met een zware bovenloopkraan. Hier kunnen reparaties uitgevoerd worden aan freeskoppen, spillen en machines. We kunnen u ook eventueel tijdelijk helpen met een ruilkop, spil, drive, etc.

 

Magazijn
Bendertechniek heeft een apart magazijn in Veenendaal, waar een ruime voorraad reserveonderdelen en machinetoebehoren beschikbaar zijn. Er wordt dagelijks een grote varieteit aan onderdelen via ons ERP systeem verwerkt met de intentie deze op tijd voor u beschikbaar te hebben.

 

Binnendienst
Bendertechniek service binnendienstU kunt dagelijks telefonisch bij onze binnendienst terecht die alles in het werk stelt u zo goed mogelijk te helpen.
De volgende disciplines zijn vertegenwoordigd:
• Serviceplanning
• Onderdelen
• Helpdesk
• Projectmanagement
• Service administratie

 


Afdeling Technologie

De afdeling technologie, bestaande uit Hayo Harmens, Peter Claessen, Gertjan Nekkers en Paul Kuipers, zorgt voor de opleiding van bedieningspersoneel op door Bendertechniek geleverde CNC gestuurde bewerkingsmachines, met besturingen als Fanuc, Heidenhain, Fagor, en Siemens. Daarnaast schrijven wij op verzoek bewerkingsprogramma’s, speciale cycli of macroprogramma’s voor klanten of verzorgen wij demonstraties op eventueel aan te schaffen machines. Bovendien zorgen wij voor de uitvoering en begeleiding van automatiseringsprojekten (robots en palletsystemen).

 

Afdeling Administratie en Personeel

Deze afdeling verzorgt onze algemene en personeelsadministratie, maar is ook verantwoordelijk voor ons IT-systeem. Eind 2007 hebben wij een nieuw geavanceerd systeem aangeschaft, dat ervoor moet zorgen dat onze interne en externe administratieve communicatie op de beste manier verloopt.